Sosyal Medyada Marka Bilinirliği
Sosyal medyada marka bilinirliği oluşturmanın 5 yolunu sizler için araştırdık. Marka bilinirliğinin bir marka için yapabileceği şey budur: Kendini insanların yaşam tarzlarına yerleştirerek ve alışkanlıkları satın alarak böylece tüketicilerin bir müşteri olmadan önce iki kez düşünmek zorunda kalmasını ortadan kaldırmaktır.
Marka bilinirliği, hedef kitlenizin markanıza ne kadar aşina olduğunu ve markanızı ne kadar iyi tanıdığını temsil eder. Marka bilinirliği yüksek markalara genellikle “trend”, “moda” veya “popüler” markalar denir. Özellikle bir işletmenin başlangıç aşamalarında, şirketinizi ve ürünlerinizi pazarlarken ve tanıtırken marka bilincini oluşturmak önemlidir.
Tüketicilere sunulan içerik, marka ve pazarlama zenginliği söz konusu olduğunda sosyal medya doyum noktasına ulaştı. Bu içerik mevcudiyeti ve giderek artan sayıda sosyal kanal, markaların kitlelere anlamlı bir şekilde ulaşmasını zorlaştırıyor.
Sosyal medya geliştikçe, kalabalığın içinde öne çıkmanın ve tüketicilere ulaşmanın en iyi yolunu anlamak, onlara markanızın sesini yükseltmeye yardımcı olacak içeriği sunmak önemlidir. Sosyal kanallarda marka bilinirliğini artırmak için en iyi ipuçlarımız burada.
1. Daha fazla etkileşim, daha az trafik.
Sosyal medya, markaların bağlantı, fotoğraf ve videolarla kitlelere pazarlama şansı olan bire çok iş kanalıydı. Bunların amacı, tıklamaları site dışına çekmek ve nihayetinde satış büyümesini teşvik etmekti.
O zamandan beri işler değişti. Sosyal medya, marka kültürünüzü tüketicilere aşılamak için bir şans ve şirketiniz hakkında düşündüklerinde onlara belirli bir şekilde hissettirmek için bir fırsattır. Tıklamalar önemli olsa da, sosyal medyada onlara reklam vermekten çok insanlarla etkileşime odaklanmak çok önemlidir. Bu kanallar, marka derinliğini artırmaya, marka sesini kolaylaştırmaya ve müşterilerle yeni bir şekilde “tanışmak” ve etkileşim kurmak için bir sosyal platform sunmaya yardımcı olabilir.
2. Kişiselleştirme anahtardır.
Sosyal medyayı başarılı bir şekilde kullanan markalar, kullanıcılara bir dergi reklamında veya bir televizyon reklamında olmayan bire bir deneyim hissi veriyor.
İçeriği kişiselleştirmek, müşteriye ve kullandıkları belirli uygulamaya veya kanala göre uyarlandığını hissettirmek önemlidir. Bu, onları daha fazla bilgi için geri dönmeye yönlendiren ve akıllarında bir marka kimliği duygusu oluşturan şeydir.
3. Tutarlı kalın.
İçeriğinizi çeşitli sosyal medya platformlarında en iyi şekilde çalışacak şekilde uyarlamak önemli olsa da, görsel markalamanın tutarlı kalması da çok önemlidir. Görüntüler, renkler ve hatta kopya gibi şeyler markanızın ne kadar tanınabilir olduğuna katkıda bulunabilir.
Bu şekilde, tüketiciler ister bir Facebook video klibi izlesinler, ister bir instagram hikayesinde gezinsinler veya bir Twitter gönderisine göz atsınlar, aynı marka özelliklerini anlıyor ve hatırlıyorlar.
4. Gerçek kalın.
Özgünlük, sosyal medya için kritik öneme sahiptir ve müşterilerinizin kendilerini anlamalarını, duymalarını ve takdir edilmelerini sağlamak için önemlidir.
Bu güven duygusu, doğrudan pazarlama kadar önemli görünmese de, insanlar markanızın değerlerini ve etiğini algıladıkça, marka bilinirliğinin artmasına yol açabilir.
5. Pazarlamadan daha fazlasını yapın.
Popülerliği artan en yeni sosyal medya kanalları, mesajlaşma uygulamalarıdır. Bu nedenle, pazarlama içeriğini tek başına yayınlamak tüketicilere ilham vermek için yeterli değildir.
Birçok marka, Facebook, messenger gibi sosyal medya kanalları aracılığıyla sohbet botları veya müşteri hizmetleri sohbet özellikleri kullanır. Bu, ilgili ve ilginç içerik göndermenin yanı sıra müşterilerine çevrimiçi olarak gerçek hizmetler sunmalarını sağlar. Pazarlama içeriğinden daha fazlasını sunmak, kişiselleştirme ve bire bir pazarlama anlayışını yükseltir ve nihayetinde müşterileri tekrar tekrar geri getirir.